E-mailcoaching is effectief, kostenbesparend en laagdrempelig. Het succes is te danken aan de volgende factoren:

– E-mailcoaching is anoniem en daardoor laagdrempelig. Coachees zijn eerder geneigd om zich open en kwetsbaar op te stellen. In het algemeen geldt zowel in coaching als in therapie: hoe ‘dapperder’ iemand is, hoe succesvoller het traject zal zijn.

– Eigen tijd en ruimte. Je kunt zelf bepalen wanneer je werkt aan jouw vraagstuk. Dit is bevorderlijk voor de betrokkenheid en de concentratie. Doordat er niet gereisd hoeft te worden, bespaart het bovendien kosten en tijd.

– Schrijven is heilzaam. Schrijven bevordert het proces van reflectie en de verwerking van emoties. Het zet andere cognitieve processen in gang dan praten.

– Het is een doorlopend proces. Doordat je vrijwel elke dag e-mailt, maakt het coachignsproces ook echt deel uit van je leven en ben je er zeer bewust mee bezig. Het groeiproces verloopt stapsgewijs en alles is op elk moment na te lezen. Mocht je iets vergeten zijn of iets niet begrijpen, dan hoeft dat geen week te wachten.

E-mailcoaching is geschikt voor expats die hun gedachten graag aan het papier toevertrouwen!

Of het de meest geschikte methode is, hangt af van het coachingvraagstuk en van jouw persoonlijkheid. Neem contact op voor meer informatie.