Nederlands paspoortSlechts 9% van de expat vrouwen is geheel tevreden met het leven in het buitenland. En jij?

– Voel jij je eenzaam of ontevreden?
– Ben je toe aan een nieuwe carrièrestap of nieuwe levensinvulling, maar weet je niet  goed waar je moet beginnen (en al helemaal niet in het buitenland)?
– Zou je graag wat slagvaardiger willen zijn in de nieuwe cultuur?
– Zijn er problemen in de relatie?
                                                                                – Maak jij je zorgen over jouw (expat) kinderen?
                                                                                – Wil je met meer zelfvertrouwen door het leven stappen?

Een rijke periode vol uitdagingen

Een aantal jaren in het buitenland wonen is de droom van velen maar slechts voor weinigen een realiteit. Het is avontuurlijke en rijke periode waarin veel kansen liggen, op allerlei vlakken, maar vooral ook om te groeien als mens. Jij hebt deze kans gekregen en met beide handen gegrepen. Proficiat! Helaas betekent dat niet dat jouw leven nu over rozen gaat. Hoe rooskleurig het nieuwe leven in dat andere land en die andere cultuur ook leek (en hopelijk ook zal worden), een periode van rouw, twijfel en verwarring maakt vrijwel altijd deel uit van een internationale verhuizing.

Zelfs de slimste en meest doelgerichte mensen hebben periodes dat ze zich verloren voelen. Als je in het buitenland woont kan het leven nog gecompliceerder zijn en heb je geen familie of vrienden om je heen om twijfels te delen of deze nieuwe levensweg te zoeken. Na een internationale verhuizing ben je vaak constant uit je comfort zone en kunnen zelfs simpele bezigheden als boodschappen doen stress geven. Bovendien zijn er gevoelens van rouw na het achterlaten van vrienden, familie, je werk, sportclubs, favoriete restaurants, je eigen taal, muziek, cultuur en eten. Zonder steun en liefde om je heen kan dit een uitputtende periode zijn. Je moet moeder zijn, maar ook tante, oma, vriendin, kok, entertainer, coach en soms zelfs vader als jouw echtgenoot veel afwezig is. Vrouwen hebben de neiging om te denken dat je ze alles zonder hulp moeten kunnen. Het is niet ongebruikelijk dat ze net doen alsof alles in orde is, maar zich ondertussen angstig en gedeprimeerd voelen. Stressvolle episodes kunnen dan tot chronische depressie leiden.

Ontevredenheid vraagt om actie

Als jij nog niet helemaal tevreden bent over jouw leven in het buitenland, ga dan over tot actie. En denk vooral niet dat jij de enige bent! Slechts 9% van de expat vrouwen is geheel tevreden met haar leven (Internations 2015). Ook ik ben in die situatie geweest en weet hoe complex het kan zijn om volledig tot bloei te komen in een onbekende cultuur. Een internationale verhuizing is een harde breuk met het verleden en geeft veel gevoelens van verlies, maar tegelijkertijd is het een kans om jezelf te verrijken, wellicht zelfs ‘jezelf opnieuw uit te vinden’, en een leven te creëren dat je altijd voor jezelf hebt gewenst. Dit leven kun je gaan construeren, stap voor stap. Door eerst te begrijpen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt (‘inner journey’) en vervolgens de gewenste veranderingen in de buitenwereld aan te brengen (‘outer journey’).
Grijp deze kans en breng de veranderingen aan die jou gelukkig maken! Jij zult wel zelf de eerste stap moeten zetten en dat vergt moed. Maar hier geldt hetzelfde als op andere levensgebieden: als jij je er niet voor inzet, zal het lastig zijn jouw doelen te bereiken. Bekijk de programma’s van Inspired Minds of maak direct een afspraak. Als je toevallig in Den Haag bent, ontvang ik je graag in mijn kantoor en in alle andere gevallen zullen de coaching sessies via Skype (of Face Time) plaatsvinden. Heb je geen ervaring met Skype? Dat is geen enkel probleem. Ik help je bij de voorbereidende stappen en weet zeker dat je net zo enthousiast zult zijn als mijn andere coachees in het buitenland. Coaching via Skype is effectief, efficiënt en laagdrempelig!

Is coaching wat jij nodig hebt?

Misschien ben je nog minder bekend met coaching en heb je twijfels of het wel bij jou en jouw situatie past. Het kan ook zijn dat je aan de effectiviteit van coaching twijfelt of vraagtekens zet bij coaching via Skype. Dat begrijp ik goed. Het zijn terechte vragen. Daarom bied ik nieuwe klanten een GRATIS ‘exploratory session’ van ca. 20 minuten aan om van gedachten te wisselen en te ervaren of de communicatie via Skype naar wens verloopt. Sporadisch geef ik mensen die volstrekt onbekend zijn met coaching de kans om een volledige sessie van 75 minuten te ervaren en te bepalen of een coaching programma dat is was zij nodig hebben. Informeer gerust of en wanneer er een gratis intake sessie beschikbaar is.  Door jou deze gratis kennismakingen aan te bieden elimineer ik hopelijk één van jouw excuses om geen actie te nemen. Geef jezelf de kans om te ervaren hoe een coachingtraject je leven kan veranderen. De beste investering is de investering in jezelf. Jij bent het waard! Ik heb bij andere landgenoten gezien hoe effectief mijn werk is, hoe fijn het is om in je eigen taal te kunnen praten en ik doe niets liever dan ook jou te laten zien hoeveel potentieel je in je hebt.

Ik hoop je snel te leren kennen!

-> Ben je benieuwd naar mijn verhaal? In een artikel op de website van expatmam blik ik terug op mijn eigen roerige periode als ‘trailing spouse’ (2008-2013).
-> De meeste informatie op deze website is in het Engels. Je vindt uitgebreide informatie over mijn motieven en achtergrond, wat coaching nu eigenlijk is en welke programma’s je kunt volgen. Misschien zijn de achtergrondverhalen op mijn Blog interessant voor je? Mocht de Engelse taal wat lastig voor je zijn, stuur dan een berichtje zodat ik je wat gerichtere informatie in het Nederlands kan geven: info@inspiredminds.nl

Het transitiemodel van David Pollock is geschikt voor het begrijpen van het effect van internationale verhuizingen. In welke fase zit jij?

Schrijf je liever dan dat je praat?
Neem je graag de pen ter hand om te reflecteren?
Misschien is e-mailcoaching iets voor jou!